Nachtkat uit het Noorden

Vorig jaar, tijdens de laatste fase van de zwangerschap van mijn dochter Ninook, schreef ik het verhaal van de Nachtkat uit het Noorden. Eind december gaf mijn uitgever A3 groen licht en begon het redigeren van het manuscript. Op 16 mei, de eerste verjaardag van Ninook, was het zover en kreeg ik, met mijn lieve Ninook in mijn armen, het eerste exemplaar overhandigd! Wat een reis is het geweest! Lees hier een mooi interview met mij over de Nachtkat.

Ninook, de Nachtkat en ik <3

Over de Nachtkat uit het Noorden

Lang, lang geleden en hier ver vandaan leefde een meisje dat uit het Noorden kwam. Zij was van de stille ruimte, van de wind die door de bomen ruist. Ze luisterde naar wat sneeuw weet en wat in waterstromen leeft.

Uit: De Nachtkat uit het Noorden | Evelien van Leeuwen

De Nachtkat uit het Noorden is een vertelling die je raakt op zielsniveau. Die je helpt ontdekken dat jouw innerlijke bron vol wijsheid er nog steeds is. Die je laat ervaren hoe je opnieuw toegang kunt krijgen tot die wijsheid, zodat je weer kunt vertrouwen op de onderstroom, die je brengt waarvoor je op Aarde bent geboren.

In poëtisch proza verhaalt psycholoog en medicijnvrouw Evelien van Leeuwen hoe een verloren geraakt meisje op zoek gaat naar de mysterieuze Nachtkat. De tocht voert naar het Noorden. De plek waar we vandaan komen, waar onze voorouders leven. Waar de schaduwen zijn. De plek van de donkere nacht, winter, sneeuw, stilte, dood, zwart, leegte. De plek waar ze heen moet om haar stem terug te vinden, zodat ze de juiste weg kan gaan.”